Reber - historie firmy
Na celém světě vyvolává signální červená barva “REBER“u labužníků, kteří milují sladkosti, téměř magickou přitažlivost. Stejně jako v Mnichově, Berlíně , Paříži, nebo New Yorku. Svítící červeň REBER, ta důsledně používaná zdomácnělá barva pro jemné a vznešené balení specialisty cukrářských výrobků z lázní Bad Reichenhall, přislibuje nejvyšší labužnické potěšení ve více než 18 zemích světa.
Řemeslná ruční mistrovská práce a nejvyšší kvalita,která je zajišťována používáním nejjemnějších přírodních surovin, je klíčem úspěchů domu REBER.
V roce 1865, téměř rok poté, co se “pohádkový král “ Ludvík II. stal králem Bavorska, měli vznešené dámy a pánové v hlavním a rezidenčním městě to potěšení se znovu představit a předvést veřejnosti. V tomto období otevřel cukrářský mistr Peter Reber, nejmladší ratolest královského zemského sudího a rytíře řádu Sv. Michala, Judr. Franz Xaver Reber, jako jeden z prvních, kavárnu s cukrárnou, které se tenkrát stávaly módními.
Velmi
brzo se stala cukrárna a kavárna REBER oblíbeným místem schůzek mnichovské
vysoké společnosti. Šlechta a rovněž důstoj- níci si zde sjednávali
schůzky, a vysocí úředníci si rádi zvykali na to, že si mezi vyřizováním
státních záležitostí odskočili na šálek kávy.
Seděli zde svorně pohromadě a těšili se z tohoto zcela nového prostředí a také bylo v těchto starých dobrých časech již dost věcí, o kterých se dalo diskutovat.
Peter Reber, který byl mezitím jmenován mistrem společenstva svého cechu, předal v roce 1902 vedení podniku do rukou svého syna Pavla, který pak v roce 1908 přeložil sídlo podniku do budovy kláštera v Herzog-Spital Strasse 9.
Věrným příslovím, že "jablko nespadne daleko od stromu "prokázal Paul Reber své umění tak vytrvale, že byl vyznamenám čestným titulem "živnostenského rady". Speciality cukrářské výroby REBER byly známy svou vyjímečnou kvalitou a měly mimořádně dobré jméno.
Zda existovala nějaká intuice pokud jde o Mozart - Kugel, nebo zda to jednoduše rozhodlo zjištění, že Salzburg,který leží blízko světoznámých lázní Bad Reichenhall, by byl vhodný pro výběr označování specialit firmy REBER, to se dnes již nedá jednoznačně zjistit. Každopádně se podnik v roce 1938 rozšířil v lázních Bad Reichenhall.
Nejprodávanější v kategorii
Mozartova srdíčka 80g - obj. číslo 385
Nový obal! Pravá Reber Mozartova srdíčka špičkové kvality z lískooříškového nugátu a pistáciov..
Dostupnost: Více než 50 ks | Balení po 18 ks
Mozart sáček 5 koulí - obj. číslo 271
Sáček s 5 ks pravých Reber Mozart Kugeln špičkové kvality s nejvyšším podílem kvalitního marcipánu (..
Dostupnost: Více než 50 ks | Balení po 15 ks
Constanze Mozart čokoláda mléčná - obj. číslo 4002
Alpská mléčná čokoláda Reber s klasickou náplní z jemného pistáciového marcipánu a oříškového nugá..
Dostupnost: 2 ks | Balení po 10 ks
Mozart Baroko 120g - obj. číslo 355
Dárkové balení Baroko s 6 ks pravých Reber Mozart Kugeln špičkové kvality s nejvyšším obsahem marcip..
Dostupnost: Více než 50 ks | Balení po 8 ks