Katalog ke stažení
Proč je vyjíměčný Marcipán od Carstens ?
"Lübeck marcipán" Základními prvky marcipánových výrobků jsou marcipánová pasta a cukr. To je poměr těchto surovin, který primárně určuje chuť.
Legislativa o mandlích umožňuje produkty uváděné na trh pod označením marcipán, aby měly poměr 50 až 50 dílů cukru z marcipánu.
My z Lübecku, nejsme v žádném případě spokojeni s touto kvalitou! Vždy jsme vyráběli a rafinovali Lübeck marcipán s vyšším podílem
mandlí, které se používají v našich tradičních receptech vycházejících z
nejkvalitnějších ingrediencí.
Rozlišujeme proto:
Lübeck marcipán, s poměrem nejméně 70 dílů marcipánové pasty a 30 dílů cukru, a
Lübeck jemný marcipán s poměrem 90 dílů marcipánové pasty a 10 dílů cukru.
Tento základní vzorec byl specifikován písemně v nařízení německého Institutu pro kontrolu kvality a certifikaci RAL. Navíc naše malé tajemství bylo kombinováno s tímto základním vzorcem.
Od července 1996 je Lübeck marcipán registrován ve věstníku Evropské unie jako "chráněné označení zeměpisného původu".
Lübecký marcipán
Jsme neustále dotazováni, jak se ve skutečnosti vyrábí "Lübeck marcipán".
Toto je základní tajemství naší firmy. Výroba
přirozeně vyžaduje vysoký stupeň know-how, mnoholeté zkušenosti, vědomí
silné kvality, nejmodernější výrobní technologie a použití pečlivě
vybraných surovin a přísad. Doufáme, že pochopíte, že pro vás zde nemůžeme zaznamenat vše.
Nicméně místo toho vám popíšeme výrobní proces Lübeck marcipánu snadno srozumitelným způsobem:
Po získání mandlí jsou nejprve dopravovány do výrobních závodů výrobců marcipánové pasty. Zde jsou mandle podrobeny důkladné inspekci a kvalitativnímu výběrovému procesu pomocí laboratorní techniky. Mandle
jsou kontrolovány vizuálně a technicky pro bezchybnou kvalitu, předtím,
než jsou předány k procesu "loupání a odkapávání". Zde jsou mandle ošetřeny horkou vodou, takže mandlové kůže se uvolní a mandle se stanou pružnějšími. V dalším procesu třídění jsou mandlové kůže a všechny zbývající nezpracované mandle odděleny elektronicky. Mandle jsou znovu promyty, pak jsou rozdrceny a smíchány s cukrem. Pak se tato směs zahřeje, až se cukr roztaví. Proces "pražení" následuje. To zahrnuje zahřátí mleté pasty na více než 100 stupňů Celsia a udržování na této teplotě po určitou dobu. Během tohoto procesu se dosáhne požadovaného obsahu vlhkosti v pastě a vyvine se typická vůně. Po řízené chladicí fázi se pasta uchovává v přesně definovaných tepelných podmínkách po určitou dobu. To je označováno jako skutečný "proces dozrávání", který rozvíjí aroma a strukturu.
Tato marcipánová pasta představuje "základní složku" pro výrobu "Lübeck marcipán" v naší firmě. Zde je pasta "zpracována" podle kritérií kvality pro marcipán Lübeck. Poté se opět podrobí procesu zrání.
Jakmile marcipánová pasta dozrálá podle našich požadavků, může být dále zpracována.
"Lübeck
marcipán" se potom převede "tvarováním" na požadovanou formu (např.
Chleby, kusy, sladkosti, postavy atd.) A v případě potřeby se plní a potahuje kvalitní čokoládou. Během tohoto procesu je třeba zachovat přesně definované doby chlazení
jednotlivých kroků a doby přepravy mezi jednotlivými operacemi, aby
byla zajištěna požadovaná kvalita.
Výrobky jsou pak baleny strojním zařízením nebo, jak je obvyklé v
případě obrázků, jsou dovedně natřeny ručně za použití barviva na potraviny a
pak zabaleny.
Po celou dobu výroby, následného skladování a přepravy na
spotřebitelský trh jsou udržovány přesné klimatické podmínky tak, aby
splňovaly vysoké požadavky na kontrolu kvality.
Můžeme tak zajistit, aby byl náš marcipán Lübeck vždy dodáván na trh na trvale vysoké kvalitě.
Mysli jako my - žádné kompromisy při výběru kvality!
Nejprodávanější v kategorii
ERASMI marcipánový chlebíček 100g - obj. číslo 66810
Velmi jakostí marcipán z města marcipánu Lübecku s vysokým obsahem mandlí 50/50...
Dostupnost: Více než 50 ks | Balení po 20 ks
CARSTENS chlebíček Edel marcipán 95g - obj. číslo 30810
Pravý jakostní marcipánový chlebíček z Lübecku, města, které je synonymem marcipánu! Nejvyšší o..
Dostupnost: 1 ks | Balení po 18 ks
Lübecká marcipánová srdíčka - obj. číslo 11642
Srdíčka z jakostního mandlového marcipánu z Lübecku v lahodné hořké čokoládě. Když marcipán, ..
Dostupnost: Více než 50 ks | Balení po 12 ks
Lübecké marcipánové kočičí jazýčky - obj. číslo 11641
Kočičí jazýčky z jakostního jemného lübeckého marcipánu v lahodné hořké čokoládě. Když marcip..
Dostupnost: Více než 50 ks | Balení po 12 ks
Zobrazeno 1 - 8 z 8 (1 stránek)
Zobrazeno 1 - 8 z 8 (1 stránek)