..velkoobchod s luxusní čokoládou

Carstens


Carstens
Katalog 2017 ke stažení

Proč je vyjíměčný Marcipán od Carsten ?

"Lübeck marcipán" Základními prvky marcipánových výrobků jsou marcipánová pasta a cukr. To je poměr těchto surovin, který primárně určuje chuť.

Legislativa o mandlích umožňuje produkty uváděné na trh pod označením marcipán, aby měly poměr 50 až 50 dílů cukru z marcipánu.
My z Lübecku, nejsme v žádném případě spokojeni s touto kvalitou! Vždy jsme vyráběli a rafinovali Lübeck marcipán s vyšším podílem mandlí, které se používají v našich tradičních receptech vycházejících z nejkvalitnějších ingrediencí.
rozlišujeme proto:

    
Lübeck marcipán, s poměrem nejméně 70 dílů marcipánové pasty a 30 dílů cukru, a
    
Lübeck jemný marcipán s poměrem 90 dílů marcipánové pasty a 10 dílů cukru.

Tento základní vzorec byl specifikován písemně v nařízení německého Institutu pro kontrolu kvality a certifikaci RAL. Navíc naše malé tajemství bylo kombinováno s tímto základním vzorcem.

Od července 1996 je Lübeck marcipán registrován ve věstníku Evropské unie jako "chráněné označení zeměpisného původu".
Lübecký marcipán

Jsme neustále dotazováni, jak se ve skutečnosti vyrábí "Lübeck marcipán".

Toto je základní tajemství naší firmy. Výroba přirozeně vyžaduje vysoký stupeň know-how, mnoholeté zkušenosti, vědomí silné kvality, nejmodernější výrobní technologie a použití pečlivě vybraných surovin a přísad. Doufáme, že pochopíte, že pro vás zde nemůžeme zaznamenat vše.
Nicméně místo toho vám popíšeme výrobní proces Lübeck marcipánu snadno srozumitelným způsobem:

Po získání mandlí jsou nejprve dopravovány do výrobních závodů výrobců marcipánové pasty. Zde jsou mandle podrobeny důkladné inspekci a kvalitativnímu výběrovému procesu pomocí laboratorní techniky. Mandle jsou kontrolovány vizuálně a technicky pro bezchybnou kvalitu, předtím, než jsou předány k procesu "loupání a odkapávání". Zde jsou mandle ošetřeny horkou vodou, takže mandlové kůže se uvolní a mandle se stanou pružnějšími. V dalším procesu třídění jsou mandlové kůže a všechny zbývající nezpracované mandle odděleny elektronicky. Mandle jsou znovu promyty, pak jsou  rozdrceny a smíchány s cukrem. Pak se tato směs zahřeje, až se cukr roztaví. Proces "pražení" následuje. To zahrnuje zahřátí mleté ​​pasty na více než 100 stupňů Celsia a udržování na této teplotě po určitou dobu. Během tohoto procesu se dosáhne požadovaného obsahu vlhkosti v pastě a vyvine se typická vůně. Po řízené chladicí fázi se pasta uchovává v přesně definovaných tepelných podmínkách po určitou dobu. To je označováno jako skutečný "proces dozrávání", který rozvíjí aroma a strukturu.

Tato marcipánová pasta představuje "základní složku" pro výrobu "Lübeck marcipán" v naší firmě. Zde je pasta "zpracována" podle kritérií kvality pro marcipán Lübeck. Poté se opět podrobí procesu zrání.

Jakmile marcipánová pasta dozrálá podle našich požadavků, může být dále zpracována.

"Lübeck marcipán" se potom převede "tvarováním" na požadovanou formu (např. Chleby, kusy, sladkosti, postavy atd.) A v případě potřeby se plní a potahuje kvalitní čokoládou. Během tohoto procesu je třeba zachovat přesně definované doby chlazení jednotlivých kroků a doby přepravy mezi jednotlivými operacemi, aby byla zajištěna požadovaná kvalita.

Výrobky jsou pak baleny strojním zařízením nebo, jak je obvyklé v případě obrázků, jsou dovedně natřeny ručně za použití barviva na potraviny a pak zabaleny.

Po celou dobu výroby, následného skladování a přepravy na spotřebitelský trh jsou udržovány přesné klimatické podmínky tak, aby splňovaly vysoké požadavky na kontrolu kvality.

Můžeme tak zajistit, aby byl náš marcipán Lübeck vždy dodáván na trh na trvale vysoké kvalitě.

Mysli jako my - žádné kompromisy při výběru kvality!

přečíst více…


Zobrazeno 1 - 7 z 7 (1 stránek)

Zobrazeno 1 - 7 z 7 (1 stránek)